реклама 468

събота, 29 май 2010 г.

Първанов във Витановци: Не може да се правят закони, с които да се решават персонални въпроси

bTV: Първанов във Витановци: Не може да се правят закони, с които да се решават персонални въпроси | Новини за Перник
Не може да се правят закони, с които да се решават един или друг персонален въпрос. Защото в мотивите ясно е указано, че всъщност става дума точно за това - да се отстрани точно определен човек от СЕМ и да се запазят други - така президентът Георги Първанов коментира наложеното от него вето върху Закона за СЕМ при посещението си днес в пернишкото село Витановци.

поред Първанов не може да се правят два последователни закона, в които принципите са различни и дори противоречащи си помежду си. Не може да се решават кадрови въпроси, когато става дума за такъв орган за медийното пространство, с жребий.

 

Първанов заяви, че конституционният смисъл на един мандат е в това, че като се избере някой за определен срок, той трябва да има увереност, трябва да има сигурност да изпълнява своите ангажименти. Защото с всяко следващо правителство ще идва някой, който ще променя законите, ще променя съставите, ще пренарежда мандатите. Това не е правова държава, посочи президентът. Първанов отбеляза, че върху медиите се упражнява
последователна кампания за натиск, че Законът е стъпка, която идва да насади страх у медиите, да покаже, че каквото си е наумило правителството, това ще стане, и така да бъдат уплашени определени медийни среди.

 

Във връзка с предстоящата актуализация на бюджета Първанов изрази позиция, че ситуацията е доста сложна, динамично променяща се и трябва да се държи здраво състоянието на валутен борд, трябва да се работи по правилата, които са установени при предишните близо 15 години. Според него всякакви импровизации биха могли да дестабилизират обстановката.

 

Във връзка с акциите на полицията президентът заяви, че "не може да не прави впечатление на всички, че покрай необходимите действия, които трябва да респектират престъпността, успоредно с това сме свидетели на доста радикални действия, които прехвърлят границата и които са част точно от този стремеж да се внуши, да се създаде страх в обществото".

 

Георги Първанов беше в село Витановци след освещаването на новопостроения храм "Вси светии" и дари евхаристиен комплект и плащеница. Светата литургия отслужи Знеполският епископ Йоан.


Няма коментари:

Публикуване на коментар