реклама 468

петък, 13 март 2009 г.

Прогнозират раздвижване на пазара на имоти у нас през следващите 12 месеца

Прогнозират раздвижване на пазара на имоти у нас през следващите 12 месеца

Пазарът на недвижими имоти в България ще се раздвижи през следващите 12 месеца, прогнозира в интервю за Дарик радио Андрю Пиърсън, мениджър на българския офис на британската консултантска компания King Sturge по време на световното изложение за недвижими имоти MIPIM, което се провежда в Кан.

Вече има засилен интерес предимно от страна на руски, гръцки и немски инвеститорски компании, за които обаче основният проблем са все още нереалистичните ценови нива на имотите в България.

През втората половина на 2009-а година се очаква постепенно и банките в България да променят политиката си на кредитиране, но ще искат стабилни гаранции – висока доходност и ликвидност на средствата от страна на клиентите си, каза още Андрю Пиърсън.

Той определи като голяма грешка неангажираността на държавата и отделните общини при представянето на страната ни на световното изложение в Кан.

На 20-тото юбилейно издание на MIPIM, шест български фирми представят страната ни на общ щанд, но инициативата е изцяло частна. Компаниите „Язов” ООД, „А&Т Електроникс”, „Бенчмарк фонд имоти”, „Алфа Дивелопмънс”, „Кълвача инвестмънт” и „Прайм Пропърти” БГ АДСИЦ участват в изложението с 24 проекта, най-новият от които Sky Buildings в Пловдив.


Няма коментари:

Публикуване на коментар